fbpx

Taken uitbesteden, je doet het misschien liever niet. Ten eerste omdat het geld kost, maar stiekem ook omdat je het lastig vindt. Je onderneming is namelijk als je kind zo belangrijk, die geef je niet zomaar aan een vreemde. Ook al is het maar voor een uurtje per week. 

Maar wist je dat als je taken uitbesteedt
en je dus geld uitgeeft,
dit ervoor kan zorgen dat je meer geld verdient?

Het klinkt misschien gek. Dus ik ga het uitleggen.

De kleine bijzaken die bij je onderneming horen – administratie,  factureren, social media, content creëren en mailverkeer bijvoorbeeld – kosten tijd en houden je bezig, vaak langer dan gewenst. Het zijn kleine taken maar doordat het er zo veel zijn ben je er in werkelijkheid uren mee bezig. Het erge is ook nog, al deze bijzaken lonen niet direct. Sterker nog, ze zorgen ervoor dat je geld laat liggen. Dat komt wellicht doordat je deze taken eigenlijk niet leuk vindt, omdat ze moeten, of omdat je er niet goed in bent. Maar dit komt voornamelijk

omdat je minder tijd hebt voor je core business, en dat is waar je nog-te-behalen winst ligt.  

Aan je core business verdien jij uiteindelijk het meeste geld. Als je de overige taken uitbesteedt aan iemand die  er veel liefde en aandacht in stopt, merken je klanten dit ook. De klantenbinding schiet daarmee omhoog en zo vloeien er misschien zelfs wel nieuwe klanten uit. 

 Je core business is waar je goed bent, de reden dat je de onderneming bent gestart en elke dag met veel liefde uitoefent. Taken uitbesteden geeft je ruimte, letterlijk en figuurlijk.